Hoppa till sidans innehåll

Roslagsleden


Roslagsleden, totalt 190 km, orangemålad.

Roslagsleden går från stad till kust. Den börjar vid Danderyds kyrka, förbi Norrtälje, upp mot Väddö kanal och slutar i det vackra Grisslehamn. Leden går genom kommunerna Danderyd, Sollentuna, Täby, Vallentuna, Österåker och Norrtälje, som också är ansvariga för leden.

Leden är markerad med orangemålade band runt träd. Här och där finns pilar som visar vägen och avstånden. Vid varje etappstart och slut finns en informationstavla.

Roslagsleden 11 etapper

Den kortaste är 9 km lång, den längsta 25. Räkna med att normal vandringstakt är 5 km per timme. Lägg så till allt man kan stanna och njuta av längs vägen, så tar det kanske lite längre tid. Till guiden hör en karta i skala 1:50 000.

Längs hela Roslagsleden finns många möjligheter att övernatta i allt från vindskydd till vandrarhem. Här finns campingplatser, bed & breakfast, stugor och hotell.

Roslagsleden är en del av Europavandringsled nr 6 som startar i Grekland och slutar i Kilpisjärvi i norra Finland.

Roslagsleden börjar i Danderyd och har tidigare slutat i Norrtälje. Leden har förlängts från Norrtälje till Grisslehamn, tack vare alla positiva markägare samt resurser från Länsstyrelsen i Stockholms län, lokala naturvårdssatsningen (LONA), Stockholms läns landsting, Interregprojekt Skärgårdsleden och Norrtälje kommun.

Mer information finns på www.roslagsleden.se

Karta och broschyr finns att köpa på turistbyråerna i området eller passa på att beställa en direkt på nätet.

Uppdaterad: 23 APR 2015 10:00 Skribent: Anne Forsberg

 

 

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266110, 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info