Hoppa till sidans innehåll

Stavgångstips


BungyPump är en unik träningsstav med inbyggd fjädring som ger motstånd varje gång staven pressas ner. Staven riktar sig till alla som genom multifunktionell träning vill bygga upp konditionen och samtidigt få en stark och smidig kropp. BungyPump träningsstavar upptäcks av allt fler - motionärer och elitidrottare, unga och gamla. De fjädrande stavarna används inom fitness, friskvård och rehabilitering. Och det fina är att du själv bestämmer tempo och belastning. Du kan träna var du vill, när du vill och du slipper dyra gymkort då BungyPump tränar hela kroppen. Det kostar mer energi att träna med BungyPump jämfört med Powerwalk eller Nordic Walking, vilket gör det lättare att gå ner i vikt på ett effektivt och roligt sätt. Den fjädrande uppbyggnaden tar bort de stumma stötarna från stavisättningarna vilket bidrar till att armbågar & axlar skonas vid träning och precis som med vanliga gåstavar så avlastas också knän och höft. Då det är många muskelgrupper som aktiveras samtidigt höjs pulsen rejält och syreförbrukningen ökar. Använder man rätt teknik samt utnyttjar stavens fjädring och motstånd maximalt kan man öka förbränningen upp till 20% -77 %

 

Stavlängden diskuteras mycket och anpassas efter kroppslängd och erfarenhet som stavgångare.

  • Börja med en stavlängd som något teoretiskt anges till 0,72 x kroppslängd, vilket gör att armarna har 90 graders vinkel när stavarna hålls upprätta. Med ökad erfarenhet kan stavlängden öka med 5-10 cm.
  • På vandringsresor och fjällvandringar är hopskjutbara stavar lättare att ta med.
  • På gräs och grus är stavar med stålspets lämpligast, medan löstagbara gummiproppar ska användas på asfalt.
  • För att komma in i rätt gångteknik är det lämpligt att börja gå i vanlig takt med svängande armar och låta stavarna släpa i marken. När rytmen i gången känns bra lyfter man upp stavarna med nästan raka armar framåt tills stavarna fäster i marken i jämnhöjd med fötterna. När stavarna sedan trycks bakåt är de i rätt gångläge, som är ca 45 grader mot marken. Här kommer en härlig känsla av att armarna driver kroppen framåt.

 

Uppdaterad: 27 FEB 2018 14:53

Förbundsmöte knapp (1).png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Stada-Sverige-logo.png

 

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png