Hoppa till sidans innehåll

Knivsta


Upplandsleden
Ett bra sätt att se ett stycke av Knivstas natur är att vandra på Upplandsleden. Leden passerar både öppna kulturmarker och större skogar. Vandringen sker till övervägande del på väl upptrampade stigar och mindre vägar. Vid Brantshammarsjön finns vindskydd och eldplats med en fin utsikt över vattnet. Om man väljer sträckan genom Lunsen har man en trevlig rastplats vid Lunsentorpet. Läs mer om Upplandsleden här.

Kulturvandringsleder
Länsstyrelsen har iordningställt kulturvandringleder kring Långhundraleden. När inlandsisen smälte så skapades i Uppland ett skärgårdslandskap. Flera åsar bildades, bland annat Vallbyåsen som går tvärs över Långhundraleden. Leden sträckte sig från Östersjön till det inre av Uppland.

Naturreservat och naturområden
Det vackra naturreservatet Kungshamn-Morga vid stranden av mälarviken Ekoln består av en blandning av betade hagmarker, strandängar och skogar. Här finns gott om ouppmärkta strövstigar och ett par badvänliga sandsträder.

Knivstas andra naturreservat, Gredelby hagar med Trunsta träsk, ligger på gångavstånd från centrala Knivsta. Här finns bland annat ett torn varifrån du kan spana på fågellivet i våtmarken.

Källa: Knivsta.se

Uppdaterad: 20 AUG 2020 15:29 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png