Hoppa till sidans innehåll

Sigtuna


Steningedalsleden
Cirka 7,5 km lång. Börjar i Märsta vattenpark bakom stationen och går genom Sköndalsskogens och Steningedalens naturreservat ner till Steningebadet där den ansluter till Upplandsleden. Följer man denna västerut kan man också ansluta till Rävstaleden. 

Rävstaleden
Rävstaleden är en 8 km lång vandringsstig genom skog och betesmark i Rävsta naturreservat, med gravfält, badplats och flera grillplatser på vägen. 

Hällsbostigen
Hällsbostigen är en 4 km lång stig genom trollskogen i Hällsboskogens naturreservat. Här har vi anlagt spänger över blöta partier på stigen, som börjar från elljusspåret. 

Wenngarnsstigen
Wenngarnsstigen (ca 3,5 km) utgår från Wenngarns slott och rundar Askarehage naturreservat. Stigen går förbi fågeltornet och grillplatsen. Vandringsleden ligger i samma reservat som Askarestigen, men har mer lättgångna stigar.

Askarestigen
Askarestigen (ca 2,5 km) går på små stigar genom betesmarken och på en spång över strandängarna i Askarehage naturreservat, förbi fågeltorn och utsiktsplattform.

Upplandsleden
Upplandsleden är en 450 km lång vandringsled som sträcker sig från Barkarby i söder upp till Älvkarleby i norr. Upplandsleden planerades och byggdes 1977-1985. För drift och underhåll svarar respektive kommun eller kommundel. Leden är märkt med ringar i orange på träd eller stolpar, samt med Upplandsledens symbol. Klicka här för mer information om Upplandsleden.

Källa: Sigtuna.se

Uppdaterad: 20 AUG 2020 16:16 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png