Hoppa till sidans innehåll

Norrtälje


Vandringsleder på Singö och Fogdö
Föreningen Levande roslagsbygd har märkt ut vandringsleder och stigar på Singö och Fogdö, i kommunens norra delar. Singö är Sveriges 36:e största ö med en omkrets på 66 km. De markerade lederna gör det möjligt att besöka vackra delar av ön.

Ett tips är att ta bussen till någon av hållplatserna längs leden och sedan gå tillbaka. Ett stort antal hållplatser finns i anslutning till leden, från Ellan i norr till södra Fogdö.

Hälsans stig
Varmt välkommen på en rogivande promenad längs Hälsans Stig i Norrtälje. Hälsans Stig är uppmärkt av Riksförbundet HjärtLung med hjälp av bidrag från Norrtälje kommun.

Längs stigen finner du många vackra strövområden och rogivande miljöer. Du möts av liv från innerstaden, kyrkklockornas slag och fågelkvitter samtidigt som ån porlar i bakgrunden. Stråket
kring Faktoribron erbjuder sittmöjligheter.

Under promenaden går du även förbi Norrtäljes vackra sjukhus, busstationen och Stadsbiblioteket. Känner du för att stanna till rekommenderar vi en fika på något av de mysiga caféer som du passerar längs vägen.

Banvallar
På banvallar vid nedlagda järnvägslinjer hittar du trevliga vandringsleder genom vacker natur och spännande områden.

Banvallarna går mellan Norrtälje och Rimbo och mellan Rimbo och Rånäs. Från Rö till Rimbo och från Rimbo till Hallstavik finns också banvallar som är delvis i användbart skick. Sträckorna går både på kommunal och privatägd mark.

Roslagsleden
Roslagsleden sträcker sig från Danderyd till Grisslehamn, och är en del av Europavandringsleden E6 som sträcker sig från Turkiet till Kilpisjärvi i norra Finland via Sverige. Läs mer om Roslagsleden här.

Källa: Norrtalje.se

Uppdaterad: 20 AUG 2020 16:13 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png