Hoppa till sidans innehåll

Österåker


Roslagsleden
Roslagsleden sträcker sig från Danderyds kyrka via Domarudden till Vigelsjö i Norrtälje och vidare till Grisslehamn. Leden är totalt 124 km lång och är utmärkt med orange markeringar på träd, pilar och skyltar. Mestadels följer leden mindre skogsstigar eller smala grusvägar genom vacker och delvis orörd roslagsnatur. Du passerar även många kulturhistoriskt intressanta platser utefter leden. Längs leden finns flera rastplatser iordningställda med vindskydd och möjlighet till bad. Klicka för att läsa mer om Roslagsleden.

Blå leden
Blå leden är en vandringsled som är lätt att följa, lätt att nå med kommunikationer och som erbjuder 35 kilometer fantastiskt kulturlandskap. Den ansluter dessutom till Roslagsleden om du vill variera eller utöka din vandring. Blå leden går från hamnen i Vaxholm, via Bogesund på det vackra Bogesundslandet, till Domarudden i Österåkers kommun. Genom en anslutningsled på 9 kilometer knyts Blå leden samman med Roslagsleden vid Löttinge i Täby.

Vissa delar av Blå leden, kring Rydbo, går över privat mark och den sträckan underhålls inte av kommunen. Här kan skogsavverkning ske och sträckan kan vara mer eller mindre framkomlig och potentiellt osäker med nerfallna träd. På denna sträcka finns inte heller markeringar som kommunen ansvarar för. Bortsett från denna sträcka är leden välmarkerad med blå markeringar.

Källa: Osteraker.se

Uppdaterad: 27 AUG 2020 10:22 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png