Hoppa till sidans innehåll

Helsingborg


By till by
Slingan By till by tar dig mellan de två byarna Kattarp och Hasslarp. Vägen går genom åkermark, storgårdar och gamla lövängar. Du passerar också Hasslarps dammar, där det både finns grillplats, vindskydd och gott om fåglar för den intresserade. Totalt 8,5 alternativt 9,5 kilometer.

Västrabyslingan
Vandringens vyer visar ett flackt och vidsträckt jordbrukslandskap. Här och var sticker gröna små öar upp i åkrarna. Det är mestadels märgelgravar, där man förr tog kalkrik lera för att bättra på åkerjordarna. Idag är de ofta vattenfyllda och viktiga tillflyktsorter för djur och växter. Den vilda naturen håller sig till åkerkanter, vattendrag, märgelgravar, alléträd och buskridåer. 4,5 kilometer.

Signestorpsslingan
Signestorpsslingan bjuder på en omväxlande vandring på grusvägar och skogsstigar, förbi anrika storgårdar och genom lummig lövskog. 5 kilometer.

Landborgspromenaden
Välkommen att uppleva Helsingborgs unika vandringsled. Landborgspromenaden är fylld av variation med många fantastiska grönområden och vackra utsikter över staden och Öresund.

Mörarp runt på 30 träd
I norra Mörarp finns en cirka 2 500 meter lång slinga. Hela sträckan är tillgänglig för barnvagn, rullstol och liknande. Längs vägen kan du lära känna igen 30 olika trädslag som vi har märkt ut.

Kullaleden
Kullaleden invigdes i juni 2013 och är en ny delsträcka av Skåneleden. Den går längs kusten i Helsingborg och Höganäs kommuner mellan Kärnan i söder och Utvälinge i norr, via Kullaberg. Här i Helsingborg sammanfaller den långa sträckor med Landborgspromenaden.

Tallskogsleden – en rofylld vandring mellan Råå och Planteringen
Tallskogsleden sträcker sig cirka fem kilometer mellan Råå i söder och Planteringen i norr. I området fanns fram till slutet av 1700-talet vidsträckta flygsandsfält och ljungmarker, som då kallades ”Råå Ljung” eller ”Råå Sand”. Dessa marker bebyggdes och planterades med tall i början av 1800-talet för att förhindra sandflykten.

Källa: Helsingborg.se

Uppdaterad: 20 NOV 2020 10:37 Skribent: Rickard Eriksson

Förbundsmöte 2022 knapp.png

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info

tillsammans för fler i rörelse.png

Gångpolare 600x300 annons.gif

svensk friidrott.png

svenskt_friluftsliv.png

Stada-Sverige-logo.png

Luften_ar_fri-logo-RGB.jpg

vision & motion.jpg

Annonsera Här.png