Hoppa till sidans innehåll

Välkomnar den nya vintersporten!

17 JUN 2019 15:31
På styrelsemötet den 15 juni tog styrelsen beslut att anamma snöskorace som vinteridrott och som en del av vandringssporten inom förbundsverksamheten.
Läs mer här.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2019 15:31

Snöskorace som sport går till på så sätt att du ska ta sig fram på sabbaste och effektivaste sättet på snö med utrustningen snöskor. Sporten finns utspridd i olika vinternationer och Svenska Gång- och Vandrarförbundet(SGVF) är glada att anamma den nya sporten för att växa som förbund och utveckla sporten efter svenskidrotts värdegrund. 

"Jag känner på mig att snöskorace ger oss förutsättningar att nå en helt ny målgrupp. Det ska bli kul få jobba vidare med snöskorace, som redan finns och funnits i Sverige på nordligare orter. Nu kan vi kraftsamla oss tillsammans och stimulera fler inom föreningslivet och som utövare inom sporten." - säger Anton som är anställd utvecklare på Svenska Gång- och Vandrarförbundet. 

Snöskorace finns i olika tävlingskategorier så som sprint, kort och långdistans samt motionsklass. 

Svenska Gång- och Vandrarförbundet är anslutna till World Snowshoe Federation(WSSF). WSSF arbetar tillsammans med medlemsnationerna för att få snöskorace som en Vinter-Olympiskidrott. 

Internationellt så finns det världsmästerskap och världscupen som arrangeras med medlemsnationerna och WSSF tillsammans. I Sverige har våra medlemsföreningar möjlighet att arrangera SM och deltävlingar såväl som lokalatävlingar. Företag/kommuner som är intresserade utav att arrangera har även möjlighet att söka tillstånd från SGVF om att få arrangera världscupstävling och SM till att börja med. På sikt ser vi att kunna arrangera världsmästerskap. 

Vi arbetar på att utvecka vår hemsida för snöskorace och kommer lanseras i september. Än så länge kan du hitta information här. 

Vill du veta mer så kontakta Anton Vallgren på 070-9265933 eller på This is a mailto link

Skribent: SGVF
Epost: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Svenska Gång & Vandrarförbundet
Nedre Kaserngården 5
415 28 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0317266113
E-post: This is a mailto link

Se all info